A ja mam pytanie czysto kulinarne. ;] Ile gotować brązowy ryż? Na opakowaniu pisało 30 minut - po tym czasie cholera, nie dało się jeść tych trocin. Strzelały między zębami jakbym żwir jadł, dopiero po godzinie gotowania był w miarę zjadliwy. :f Ale po takim czasie IG pewno strzeliło w górę jak... =f
[...] musi to być tylko drób? i czy nie lepiej gotować to mięso?)- nie musi byc drob, moze byc dowolne, od smazenia to lepiej gotowac - smażone ryby - niewiem, gotowane tak - ryż - brazowy (ew bialy po treningu) - makarony - razowe owszem, z jasnymi to nie wiem - wszelkiego typu śledzie, tuńczyki, makrele - raczej tak - jogurty i produkty mleczno [...]
i dać kuraka/mięso i ryż brązowy plus warzywa ? czy można polecieć szybszym sposobem i wrzucić tuńczyka z puchy? zdaje sobie sprawę że pełny posiłek byłby odpowiedniejszy ale nie chce mi się tyle tego kurczaka jeść i tyle razy dziennie stać przy kuchni... lubię gotować ale ile można jakaś łatwa i dobra alternatywa?
[...] możesz gotowac/piec/usmażyć na teflonie, nawet na niewielkiej ilości oliwy. Byle nie za często ze smażeniem. Ryż, makaron, kasza - jak najbardziej. Z naciskiem na to, żeby ryż był brązowy/paraboliczny/basmati, makaron brązowy. Z bialej mąki po treningu, tak jak i ziemniaki. Tuńczyk po treningu, to raczej nie jest dobra opcja. Ogólnie ryba w [...]
[...] nie wchodzi jeżeli chodzi o tuńczyka to obojętnie wiadomo najlepiej świeży a nie z puszki, może być także łosoś. Dokup omega 3 w aptece, przyda się na redukcje szczególnie ryż biały a brązowy to spora różnica , może nie chodziło mi o brązowy tylko o taki nie przetworzony . Widać już po tym ile trzeba gotować. Ma inne IG i jest jeszcze kilka [...]
[...] Wtedy Cię odżywią, a nie nasycą. Większość cennych składników ziemniak ma tuż pod skórką. Cała reszta to skrobia. Zamiast penne jedz kaszę gryczaną, jęczmienną albo brązowy ryż. Biała mąka to praktycznie cukier, tylko nie taki słodki. 4 posilek potreningowy bialko 60 gram w 200 ml mleka 1,5% + orzechy / jogurt Nie przyswoisz jednorazowo tyle [...]